31 липня 2024, 13:03, Україна

USAID залучило втричі більше коштів для українського агросектору, ніж планувалося спочатку

Ініціатива стійкості сільського господарства в Україні (AGRI-Україна) залучила до українського агросектору понад $510 млн з боку приватного сектору та міжнародних донорів. Уряд США вклав $350 млн до цієї ініціативи, повідомляє USAID.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Ресурси у $510 млн, надані приватним сектором і міжнародними донорами, втричі перевищують той початковий цільовий показник, що був визначений USAID. Минулого року AGRI-Україна розширила коло своїх партнерів — до їхнього числа увійшли 26 українських агрокомпаній, американська компанія з виробництва насіння Gowan Seed, а також міжнародні фінансові інституції — такі, як Європейський банк реконструкції та розвитку», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, до ініціативи долучилися Республіка Корея та Японське агентство міжнародного співробітництва. Нині USAID зосереджується на тому, щоб залучити до ініціативи нових учасників з боку приватного сектору та міжнародних партнерів. 

Читайте також: USAID АГРО надасть добрива на осінню посівну для 9,5 тис. українських аграріїв

  • Уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть мінеральні добрива для польових робіт в 2024/25 МР для понад 3,3 тис. українських аграріїв з прифронтових та деокупованих областей. 
  • USAID співфінансуватиме розширення потужностей «Агріко Україна». Компанія отримає від USAID співфінансування на покупку пакувальної машини, на лінію сухої чистки, мийну станцію і станцію для сушки картоплі.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.