21 серпня 2024, 18:00, Україна

Примусовий викуп акцій Овостару фактично означає його вихід з Варшавської біржі — ЗМІ

Вісім акціонерів оголосили вимогу про примусовий викуп акцій агрохолдингу «Овостар», пропонуючи 70 злотих за акцію. Це 13 відсотків більше, ніж ціна IPO (первинної публічної пропозиції) 13 років тому, пише Parkiet.com.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Нещодавно оголошений примусовий викуп де-факто означає вихід компанії з біржі. Зараз міноритарні акціонери володіють 217 039 акцій, що становить 3,617% загальної кількості голосів на загальних зборах. Дата початку примусового викупу — 21 серпня, день викупу — 26 серпня», — пише видання.

Акціонери, які вимагають викупу: Prime One Capital, Allied World National Assurance Company, Resolution Group Reinsurance, Wentworth Insurance Company, Colonnade Insurance, Zenith Insurance Company, Polskie Towarzystwo Reasekuracji та Odyssey Reinsurance Company. У свою чергу лише Prime One Capital і Allied World National Assurance придбають акції в рамках викупу. Посередником в оголошенні та здійсненні викупу є Ipopema Securities.

Читайте також: Міжнародна страхова група збільшила частку в капіталі українського агрохолдингу Овостар

  • 20 вересня 2023 року змінився склад акціонерів компанії. Fairfax Financial Holdings Limited збільшила свою частку в компанії до 27,51% статутного капіталу та голосів.
  • Обсяг вироблених яєць компанії «Овостар» у І кварталі 2024 року склав 331 млн, що на 9% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.