3 вересня 2024, 13:09, Елеватори

Автоматизація елеватора: в KMZ Industries назвали два основні пункти, з якими має справлятися програма управління

Програма управління елеватором повинна запропонувати оператору варіанти шляхів перевантаження продукту із пункту А в пункт Б, тобто показати йому всі доступні маршрути, які не суперечать здоровому глузду, розповів інженер-програміст відділу автоматизації та електропостачання KMZ Industries Олександр Гумінський.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Також вона повинна вміти запустити обраний оператором маршрут: з усіма витримками по часу в розгоні обладнання та правильною послідовністю запуску елементів обладнання і окремих ділянок.

«Другий пункт: програма має адекватно реагувати на аварійні та позаштатні ситуації, які трапляються на маршруті, як то сигнал від певного датчика, чи ручний оповіщувач, який натискається, і тому подібне. Має правильно зупиняти обладнання з витримками часу на сходження зерна та очистку транспортного обладнання», — говорить фахівець.

Гумінський додав, що KMZ Industries як виробник обладнання, може запропонувати якісь нестандарті рішення в реалізації тих чи інших технічних компонентів транспортеру, розподілювача потоків та іншого обладнання. Тоді загальну програму підлаштовують під технічні особливості, а також побажання замовників.

Читайте також: Комбікормовий завод на Хмельниччині може збільшити виробництво втричі

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.