16 вересня 2024, 18:00, Переробка

На Рівненщині відкрили перший в області завод з рафінації соняшникової олії

Компанія «ВКФ ВЕЛИКОМ» в Рівненській області запустила новий переробний завод, на якому виготовляють рафіновану олію, продуктивністю 100 т/добу. Третину продукції відвантажують на експорт, повідомили в ОДА. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Обладнання було закуплене ще до повномасштабної війни. Рік була невизначеність, а далі все ж прийняли рішення рухатися, незважаючи ні на що. Завод збудували за 9 місяців. У листопаді вже буде перша річниця роботи. Наша продукція є в кожному магазині Рівненщини і не лише», — розповів виконавчий директор підприємства Олександр Підлісний.

Завдяки участі у грантовій програмі, що співфінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID), компанія отримала підтримку на модернізацію. За грантові 30 млн грн придбали виробниче обладнання.

Завод сертифікований за європейськими стандартами. У планах компанії — подальше розширення виробництва та модернізація обладнання. На заводі планують збільшити виробничі потужності вдвічі.

«Це перший завод з рафінації олії на Рівненщині. Незважаючи на складні часи, підприємство демонструє стійкість та прагнення до розвитку. Переконаний, цей масштабний проєкт дозволить не тільки забезпечити потреби внутрішнього ринку, а й збільшити експорт української продукції», — розповів заступник голови ОДА Олександр Кохан.

Читайте також: Кернел побудував ОЕЗ-мільйонник, будує новий завод Епіцентр Агро. Потужності з переробки соняшника ростуть, але чи вистачить на всіх сировини?

  • Компанія «Віктор і К» побудувала новий завод з переробки ріпаку і соняшника.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.