Вчора, 15:03 Україна

Український банк отримає 15 млн євро гарантій від ЄБРР для підтримки бізнесу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав Банку Львів гарантію на суму 15 млн євро. Це дозволить йому видати кредити на загальну суму до 30 млн євро для підтримки малих і середніх підприємств, зокрема тих, які постраждали через війну, повідомила пресслужба банку.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Завдяки гарантії клієнти, які відповідають умовам програми Європейського Союзу EU4Business, можуть отримати заохочувальний кешбек у розмірі 10-15% від суми кредиту. Для клієнтів, які зазнали втрат через війну, а також ветеранів та членів їхніх сімей, діє підвищений кешбек до 30%. Ця програма спрямована на підтримку відновлення підприємств і реінтеграцію ветеранів у бізнес-середовище.

Банк Львів планує надати 50% нових кредитів жінкам у бізнесі, ветеранам, а також підприємцям, які були вимушені релокувати свої компанії через війну. Останнім це дозволить зменшити фінансове навантаження та відновити бізнес після руйнування.

Частину коштів спрямують і на підтримку малих та середніх підприємств, які впроваджують зелені технології відповідно до стандартів ЄС. Такий підхід прискорить застосування екологічних рішень у сільському господарстві та інших пріоритетних для української економіки сферах.

«Наша співпраця з ЄБРР є черговим підтвердженням того, що навіть у складних умовах війни ми здатні знаходити дієві рішення для підтримки малого та середнього бізнесу. Важливо, що половину наших нових кредитів отримають підприємниці, ветерани, релоковані компанії. Це не лише надасть бізнесу друге дихання, але й позитивно вплине на суспільство, на всю громаду у Західному регіоні України», — додав Ашот Абраамян, голова правління Банку Львів.

Читайте також: Банк Львів відкриє своє відділення у Вінниці

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.