Вчора, 12:10 Україна

Фрахт для костерів з портів Дунаю до Італії виріс до 27-29$/т

Фрахт для костерів, які перевозять кукурудзу з портів Дунаю до Італії, зросли на 1$/т до 27-29$/т, повідомив Павло Лисенко, аналітик ASAP Agri, фрахтовий брокер Atria Brokers.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Позитивних зрушень у сегменті хендісайзів наразі немає.

«Незважаючи на незначне збільшення замовлень на зернові вантажі з України, загальна торгова активність залишається обмеженою через несприятливі ціни на товари, і для підтримки позицій власників потрібні додаткові замовлення на вантажі», — зазначає Лисенко.

Ставки хендісайзів, що перевозять кукурудзу з портів Великої Одеси до східного узбережжя Італії, залишаються стабільними на рівні 21-22$/т.

Фрахт для панамаксів, що перевозять кукурудзу або пшеницю з глибоководних портів до Південного Китаю, не змінився і становить 48-50$/т.

Ринок барж залишається млявим через обмежені замовлення вантажів з українських дунайських портів. Фрахт для транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Констанци залишається на рівні 10 $/т.

Читайте також: На дні. Владислав Бєлах про те, як Дунай втрачає вантажі, а Констанца марить валом українського зерна і не хоче переглядати ставки

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.