Сьогодні, 16:00 Зерно

Іспанські фермери анонсували протест в порту через імпорт зерна з України

Спілка фермерів і тваринників Іспанії Unión de Uniones закликає до протесту цієї середи, 25 вересня, в порту Сантандер. Вона вимагає вирішити проблему зростання імпорту зернових з України, йдеться в заяві спілки.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

23 вересня організація зібрала близько тридцяти осіб перед будівлею Європейської Комісії в Мадриді. Вони протестувала проти збільшення імпорту зернових, особливо з України, і вимагали від ЄК допомогти уникнути банкрутства фермерів.

В Union de Uniones заявили, що надходження українських зернових надмірно зросло. В 2023 році воно склало майже 8,4 млн т, а в першій половині 2024 року — близько 6,5 млн т.

«Фермери не збираються сидіти склавши руки, доки не будуть застосовані захисні положення, а імпортні зернові культури відповідатимуть тим самим умовам, які вони вимагають від нас. Вони мають прислухатися до європейського табору. Ось чому ми тут і в середу будемо в порту Сантандер. І ми продовжимо наші протести, якщо наші прохання будуть проігноровані», — сказав Луїс Кортес, державний координатор союзу.

Читайте також: Аналітики очікують, що попит на українську кукурудзу з боку Іспанії в 2024/25 МР залишиться високим

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.