Вчора, 12:02 Україна

Фрахт для костерів, що перевозять кукурудзу з українських портів Дунаю до Італії, зріс на 2 $/т

Цього тижня торгова активність залишалася жвавою, з припливом свіжих замовлень на вантажі. Однак подальше зростання ставок помітне лише в сегменті костерів, повідомив Павло Лисенко, аналітик ASAP Agri, фрахтовий брокер Atria Brokers.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Власники костерів успішно підняли ставки на тлі широкого надходження вантажів з українських портів і скороченого тоннажу в першій половині жовтня. Фрахт для костерів, що перевозять кукурудзу з українських дунайських портів до східного узбережжя Італії, зріс на 2 $/т до 31-32 $/т.

За даними фрахтового відділу Atria Brokers, ставки фрахту для панамаксів залишаються на минулих рівнях. Фрахт на перевозку кукурудзи або пшениці з глибоководних портів Одеси до південного Китаю залишається на рівні 48-50 $/т.

Ставки для хендісайзів також стабільні, оскільки пропозиція в тоннажі все ще достатня, і для підвищення ставок потрібні більш тверді вантажі. Фрахт на перевозку кукурудзу з глибоководних портів Одеси до східного узбережжя Італії залишається на рівні 23-24 $/т.

Позитивних змін для власників барж поки немає. Ставки залишаються на низькому рівні. Фрахт для транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Константи становить 9-10 .

Читайте також: Ціни на кукурудзу продовжують зростати на тлі активного попиту з боку Туреччини та європейського ринку 

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.