11 жовтня 2024, 15:05, Україна

Ми порахували: для збільшення відсотку продовольчої пшениці потрібно додатково витратити від $60-70 на гектар — Жемердєєв

Для аграріїв має бути додатковий стимул, який спонукатиме вирощувати більш затратне продовольче зерно для переробників. 

Про це під час форуму «Зерно і переробка» розповів директор комерційного департаменту ТАС-Агро Антон Жемердєєв, пише Elevatorist.com.

«Ми приблизно порахували: в залежності від агрохімічного складу ґрунту, щоб збільшити відсоток продовольчої пшениці, потрібно додатково витратити від 60-70 доларів на гектар. Потрібно враховувати і інші фактори — погодній, технології обробки ґрунту, агрегати, які використовують для посіву», — розповідає Антон Жемердєєв.

Компанія працює над тим, аби більше вирощувати продовольчої пшениці. Але далеко не кожен виробник має такі кошти інвестувати, додає він. 

Читати по темі: Ранні зернові та олійні 2024: Скільки зібрали борошномельної пшениці, що з олійністю ріпаку та як посуха вплинула на якість ячменю

Представник ТАС-Агро вважає, що має бути додатковий стимул, який спонукає аграрія вирощувати більш затратне продовольче зерно для переробників.

«На сьогодні експорт більше конкурентний напрямок. Трейдер більш ефективний, він активно шукає перспективні ринки, в нього дешеве фінансування, в нього є перевалка в порту, судна. Щоб ситуація змінилася, і аграрій був зацікавлений вкладатися у вирощування продовольчої пшениці для внутрішньої переробки, має відбутися злам, якісь кардинальні переміни», — каже представник компанії.