Сьогодні, 18:00 Сільгосптехніка

Український бізнесмен купив найстарішого польського виробника тракторів — компанію Ursus

Найстарішого польського виробника тракторів Ursus продали компанії, яка пов’язана з українським підприємцем, пише Tygodnik Poradnik Rolniczy.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Ціна угоди склала 74 млн злотих.

Новим власником Ursus стала компанія MI Crow.

«Згідно з даними Національного судового реєстру, він був створений лише 1 липня 2024 року, а його статутний капітал становить 50 тис. злотих. Партнерами є Божена Гловацька та Олег Крот, який також є президентом компанії», — пише видання.

В інтерв’ю Tygodnik Poradnik Rolniczy Божена Гловацька зазначила, що новий власник зараз розробляє детальний план діяльності Ursus після його поглинання.

Як зазначає видання, Олег Крот — київський підприємець, один із керуючих партнерів холдингу TECHIIA. Концерн об’єднує 10 технологічних компаній з таких галузей, як безпілотна авіація (дрони), ІТ, кіберспорт, будівельні технології та SaaS. 

Компанія MI Crow, офіційно новий власник Ursus, вважає, що це абсолютно нова сторінка в історії легендарної фабрики Ursus.

«Наша компанія готова взяти на себе зобов’язання відродити цей промисловий гігант, зберігаючи при цьому його унікальну спадщину та давні традиції у виробництві сільськогосподарської техніки», — йдеться в повідомленні компанії.

Тепер новий власник Ursus має намір розробити нову стратегію розвитку виробника тракторів. Компанія заявляє, що збереже всі наявні робочі місця, а також планує залучати нових спеціалістів і збільшувати виробничі потужності Ursus. Інвестор запевняє, що стратегія базуватиметься на принципах сталого розвитку та корпоративної відповідальності.

Читайте також: Їхні прибутки — це насправді наші гроші. В Польщі прокоментували доходи МХП за 2023 рік 

  • З кінця минулого року власник компанії «Три ведмеді» отримав контроль над польською Nordis, яка володіє заводом заморожених продуктів.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.