3 січня 2022, 10:10, Україна

Метеорологи прогнозують температурні перепади та ожеледицю

В Україні впродовж тижня очікуються короткочасні опади. Лише 3-го січня на Сході, в Сумській, Чернігівській, Полтавській та Дніпровській областях пройдуть значні опади у вигляді снігу та суміші снігу з дощем.

Про це повідомляє пресслужба сервісу агропогоди «Метео Фарм».

Також прогнозуються суттєві опади 5-го січня. В південних областях переважатиме суха синоптична картина за виключенням Запорізької області. Похмура погода домінуватиме над сонячною й лише з 6-го числа з заходом холодних повітряних мас сонячного випромінювання стане значно більше, жителів південних областей сонце тішитиме упродовж усього тижня. Вітер південного, західного, південно-західного напрямку, середня швидкість 2-8 м/с.

Значні температурні перепади сприятимуть утворенню ожеледиці на дорогах та ожеледі. Нічні температури на переважній території знаходитимуться в межах -8…+4°С,  на Сході -11…+3°С. Вдень повітря прогріється до -3…+8°С, однак на Півдні температура максимально підніметься до +1…+10°С. Температура ґрунту в центральних, північних та західних областях складе -5…+5°С, на Півдні та Сході досягне відмітки -1…+6°С.

Нагадаємо, що за прогнозами аналітиків, природне явище Ла-Нінья другий рік поспіль буде впливати на погоду у всьому світі. Особливо в першій половині 2022 р. Це продовжить відображатися на кліматі в багатьох ключових країн-виробників та експортерів великої кількості сировини.