10 лютого 2022, 14:30, Україна

АМПУ: рух суден у Чорному морі здійснюватиметься в обхід зон бойових навчань, в Азовському морі — заблокований на весь період

В «Адміністрації морських портів України» (АМПУ) офіційно прокоментували шляхи руху суден до морських портів України під час блокування з 13.02.2022 до 19.02.2022. Так, рух суден у Чорному морі зможе здійснюватися лише з відхиленням від рекомендованих шляхів, в обхід зон проведення бойових стрільб, відповідно — з обмеженнями за осадкою суден. В Азовському морі рух буде заблокований на весь період проведення зазначених заходів. 

Про це пише пресслужба «Адміністрації морських портів України» (АМПУ).

Згідно прибережних попереджень № 41/22, 42/22, 43/22, виданих державною установою «Держгідрографія» Морської адміністрації України на підставі листа Управління навігації та океанографії Міністерства оборони Російської Федерації від 08.02.2022, з 13.02.2022 до 19.02.2022 включно окремо визначені координатами райони Чорного та Азовського морів перекриваються для проведення «заходів з бойової підготовки–стрільби ракетні та артилерійські, плавання небезпечно».

Згідно з повідомленням зазначені райони перекривають так звані рекомендовані шляхи руху суден до морських портів України.

«У зв’язку з викладеним, рух суден рекомендованими шляхами до морських портів України в Азовському морі буде заблокований на весь період проведення зазначених заходів. Що стосується портів Чорноморського басейну, то рух суден у Чорному морі зможе здійснюватися лише з відхиленням від рекомендованих шляхів, в обхід зон проведення бойових стрільб, відповідно — з обмеженнями за осадкою суден», — прокоментували в АМПУ.

Зазначається, що на теперішній час обмеження щодо руху суден (у зазначений період) опрацьовується спеціалістами, додаткові роз’яснення будуть надані найближчим часом.

 Нагадаємо, що станом на 9 лютого о 22:30 до Босфору зайшли три великих російських десантних кораблі Північного флоту. До десантних кораблів входять судна: 1. Petr Morgunov (бортовий номер 117, змінено на 017), 2. (012) Olenegorskiy Gornyak, 3. (016) Georgiy Pobedonosets. Ця новина на сайті Latifundist.com оновлюється.