6 квітня 2022, 07:35, Світ

Європейська комісія виділить Україні €330 млн на продовольчу безпеку

Комісар ЄС у справах сільського господарства Януш Войцеховський пообіцяв допомогти Україні та виділити кошти. зокрема на посівну зернових та олійних культур. Очікується, що фінансування аграріїв складе €330 млн.

Про це пише IHS Markit.

Повідомляється, що ця сума буде спрямована на забезпечення власних потреб у продовольстві, а також для сприяння експорту. Фінансування пройде в рамках «Програми екстреної підтримки ЄС», яке має забезпечити доступ до основних товарів та послуг в Україні та захистити місцеве населення.

«Ми не дозволимо Україні залишитися однією перед лицем російської агресії. Першочерговим завданням ЄС є забезпечення того, щоб українці мали достатньо продовольства, палива та води», — каже Януш Войцеховський.

Зазначається, що ЄС також зобов'язався сприяти продовольчій безпеці в інших частинах світу, які постраждають від війни в Україні. Мова йде за країни Північної Африки та Близького Сходу, які в залежать від імпорту зернових, а також в інших країнах Азії та Африки.

Комісія додала, що вона продовжуватиме рішуче виступати проти будь-яких форм обмежень на експорт продовольства та заборон на торгівлю на внутрішньому ринку та за його межами.

Нагадаємо, ЄС створить двосторонні зелені коридори між Польщею та Україною