8 лютого 2023, 10:25, Сільгосптехніка

Остерігаючись наступу росіян, Яковишин вивіз техніку з господарства

Протягом п’яти днів компанія «‎Земля і Воля» вивезла 41 комбайн і 100 тракторів у безпечне місце, стільки ж потрібно, щоб повернути техніку.

Про це засновник компанії «‎Земля і Воля»‎ Леонід Яковишин розповів в інтерв'ю «‎Суспільному». ‎  

За його словами, він бізнесмен і думає за своє господарство — не тільки про те, що буде сьогодні, а й про те, що буде через місяць.

«‎Трактори, комбайни, посівний матеріал — це серце господарства. Це (техніка, — ред.) коштує десятки мільйонів доларів. В мене таких грошей немає повторно купити, і не буде», — розповів він.

Засновник компанії «‎Земля і Воля» вважає, що росія готується до масштабної атаки й що він не має права, щоб трактори потрапили під обстріли або до рук росіян.

«‎Ми не можемо допустити, щоб господарство, в яке я вклав 52 роки свого життя, щоб якийсь фашист міг його розбомбити»‎ — резюмував Леонід Яковишин.

Нагадаємо, регіони діяльності компанії: Чернігівська та Київська області. В обробці 32,5 тис. га. Основна зернова культура — кукурудза, яка займала 92,5% посівних площ. Інші — пшениця, ячмінь та інші культури. Через дорожнечу добрив Яковишин змінить сівозміну на користь соняшнику, а частину землі залишить під пар. 

Раніше Леонід Яковишин написав листа до генпрокуратури. Бізнесмен вважає, що звинувачення у колабораціонізмі та допомозі збройним формуванням рф безпідставні, а заяву на нього написали з мотивів помсти та особистої неприязні.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.