Військовий заявив, що «‎Земля і Воля»‎ заправляла техніку окупантів. Яковишин відповів, що це вигадка

Керівник агропідприємства «‎Земля і Воля» Леонід Яковишин‎.
Керівник агропідприємства «‎Земля і Воля» Леонід Яковишин‎.
Джерело фото: Latifundist.com

Засновник компанії «‎Земля і Воля»Леонід Яковишин написав листа до генпрокуратури. Бізнесмен вважає, що звинувачення у колабораціонізмі та допомозі збройним формуванням рф безпідставні, а заяву на нього написали з мотивів помсти та особистої неприязні.

Про це йдеться в заяві, опублікованій пресслужбою компанії «‎Земля і Воля».‎

Зазначається, що у грудні минулого року колишній начальник першого відділу Ніжинського районного ТЦК та СП Олег Олешко написав заяву до СБУ, в якій звинуватив Леоніда Яковишина у колабораціонізмі. Нібито той заправляв техніку окупантів. 

Очільник агрокомпанії відкидає такі звинувачення та вважає, що Олешко все вигадав через особисту неприязнь.

«‎Ця брехлива інформація вигадана та поширена ним керуючись мотивами помсти та особистої неприязні до мене у зв’язку з тим, що саме за моєю заявою відносно Олешка Державним бюро розслідувань було розпочате слідство за фактом перевищення ним як військовою службовою особою владних повноважень згідно ст. 426-1 КК України, що полягало у розбої, завданні тілесних ушкоджень моїм працівникам, у влаштованій ним напідпитку стрілянині на території розміщення складу паливно-мастильних матеріалів «Земля і Воля», — йдеться у заяві. ‎ 

Яковишин стверджує, що у приватному спілкуванні зі своїми товаришами Олешко напідпитку прямо заявляє, що «він розуміє, що з його заяви до СБУ нічого не буде, але нерви потріпати він мені влаштує».

На додаток Яковишин заявляє, що саме Олешко охороняв склад ПММ «Земля і Воля» під час окупації с. Мирне в Чернігівській області. 

«На територію складу без дозволу Олешка нікого не впускали та не випускали аж до деокупації Чернігівської області та звільнення Олешка з посади у травні 2022 року‎», — розповів Яковишин. ‎ 

Яковишин вбачає в діях Олешка ознаки правопорушення ККУ, тобто «свідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу досудового розслідування про вчинення злочину, поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині»‎.

Нагадаємо, раніше Яковишин звертався до Зеленського із закликом негайно переходити до ринкового курсу валют.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus