15 лютого 2023, 17:00, Україна

російські олігархи Чемезов та Шелков хотіли обікрасти Україну на 150 млн грн

Підсанкційні олігархи Сергія Чемезова та Михайла Шелкова хотіли уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Відмічається, що олігархи хотіли приховати майно, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств: Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат та агрохолдинг «Інвест Агро», які Вищий антикорупційний суд передав у власність України.

«‎Чемезов та Шелков хотіли приховати продукцію, яку оцінили у близько 150 млн гривень. Це понад 100 одиниць автомобільної та спеціалізованої техніки, 6 вагонів з агропродукцією, понад 5,5 тис. контейнерів з ільменітовою рудою, яка використовується для виготовлення титану, майже 1,2 тис. т міндобрив та інших сільгосптоварів»‎, — йдеться в повідомленні правоохоронців. 

У СБУ зауважили, що обидва фігуранти планували переправити за кордон значну частину націоналізованого майна. Тривають слідчі дії. СБУ встановлює осіб, причетних до схеми.

Читайте також: «‎Росіяни підірвали склад з селітрою, а в новинах показали, що це склад з боєприпасами. Репортаж із Миколаївського кластера A.G.R. Group»‎ 

Нагадаємо, АМКУ дозволив Веревському сконцентрувати понад 50% акцій Кернела. Аналітик вважає, що Веревський скористався низькою ціною акцій Кернел задля викупу контрольного пакета

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.