16 червня 2023, 13:20, Україна

Ristone Holdings планує інвестувати в нове підприємство 130 млн грн

Ristone Holdings став переможцем відкритих торгів, проведених Фондом держмайна з приватизації Косарського спиртового заводу держпідприємства «Укрспирт». Компанія планує інвестувати в підприємство близько 130 млн грн.

Про це повідомила пресслужба агрохолдингу.

В ході торгів ціна об’єкту зросла більше ніж втричі від стартової: від 49,42 млн грн до 162,0 млн грн (без ПДВ). Це стало рекордною ціною продажу серед об’єктів ДП «Укрспирт».

Читайте також: VITAGRO запустить виробництво біоетанолу на базі спиртзаводу

Ristone Holdings перерахував майже 200 млн грн та забезпечив рекордні надходження до держбюджету від приватизації у відповідній галузі. 

«Варто зазначити, що корпоративна стратегія Ristone Holdings та подальші плани розвитку передбачають інвестиції у підприємство в розмірі близько 130 млн грн на протязі найближчих років. Основними напрямками є розвиток технологічності виробництва, впровадження сучасних інноваційних галузевих рішень, поліпшення інфраструктури, підвищення рівня автономності та зниження енергоємності згідно із вимогами сьогодення», — повідомляють в компанії.

Агрохолдинг планує залучити до виробничої діяльності на підприємстві провідних фахівців у цій галузі.

На початку 2022 року стало відомо, що Антимонопольний комітет України дозволив засновнику та голові наглядової ради агрохолдингу Ristone Holdings Вадиму Нестеренку купити окреме майно Косарського спиртзаводу.