21 жовтня 2023, 09:04, Україна

У листопаді Укрзалізниця розподілятиме усі зерновози через аукціони

У листопаді усі зерновози філії «Центр транспортної логістики» будуть розподілятися через аукціони «Прозоро.Продажі».

Про це під час наради з учасниками зернового ринку розповів заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, повідомляє Rail.insider.

За словами Валерія Ткачова, через зростання попиту у листопаді збільшиться базова ставка використання зерновозів ЦТЛ — до 1 тис. грн на добу (без ПДВ). Саме за нею будуть пропонувати вагони на англійських аукціонах в «Прозорро.Продажі». Якщо активність на торгах буде малою, то «Укрзалізниця» може змінити формат проведення аукціонів на голландський.

Від терміналу Вілії до Одеси 900 км, а до Ґданська — 700. Зернова логістика стане іншою — Володимир Божок
Читати також

Також Валерій Ткачов повідомив, що аукціони 24 жовтня будуть проводитися за чинною ставкою — 600 грн на добу. Торги відбуватимуться в англійському форматі (на підвищення ціни). На них «Укрзалізниця» запропонує маршрутні відправки — 10 лотів по 50 зерновозів.

Передбачається, що буде переглянуто швидкість руху зерновозів у бік збільшення (остаточний показник буде зазначено в оголошенні). Також на ці маршрутні відправки не поширюватимуться обмеження щодо полігонів вивантаження, а навантаження можна здійснювати упродовж усього листопада.

Валерій Ткачов зауважив, що наразі не користуються попитом вагони-зерновози із перестановкою візків. Через це всі охочі можуть звернутися до філії «Центр транспортної логістики» з заявками та отримати зерновозів за базовою ставкою 600 грн на добу.

Раніше повідомлялося, що відвантаження агропродукції залізничним транспортом в напрямку західних кордонів знизилось за останній тиждень. Загальна середньодобова передача зернових вантажів та продуктів переробки на 16 жовтня (за 15 днів) складає 477 вагонів за добу.