24 квітня 2024, 17:51, Україна

Батьківщина вимагає відставки Сольського, Верховна Рада зареєструвала проєкт постанови

Фракція «Батьківщина» подала до Верховної Ради проєкт постанови №11198 від 24.04.2024 про звільнення міністра агрополітики Миколи Сольського з посади. Про це йдеться на сайті парламенту.

В пресслужбі партії заявили про те, що «вся земельна реформа виявилася аферою, яку влада узаконювала вночі, за зачиненими дверима, таємно, не допускаючи до обговорення аграріїв і громадськість».

«Головним ідеологом авантюри із залишення українців без землі був керівник аграрного комітету Микола Сольський, якого лідерка «Батьківщини» звинувачувала у лобіюванні власних корупційних інтересів», — йдеться в заяві.

Читайте також: Сольський: Події, щодо яких НАБУ повідомило мені про підозру, стосуються 2017-2018 років, коли я був адвокатом

  • 23 квітня НАБУ вручило Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.
  • Пізніше стало відомо, що підозру у справі про заволодіння державною землею вручили також заступнику міністра агрополітики Маркіяну Дмитрасевичу. Сторона обвинувачення вважає, що він своїми діями впливав на інших учасників схеми, щоб приховати документ, який підтверджує право постійного користування двох держпідприємств на Сумщині.
  • Після засідання суду 24 квітня, на якому Сольському мали обрати запобіжний захід, він заявив, що аграрні асоціації підтримують Міністерство аграрної політики.