Готові взяти на поруки — Сольський заявив про підтримку аграрних асоціацій

Аграрні асоціації заявили про свою підтримку Міністерства аграрної політики. Про це очільник міністерства Микола Сольський, якого підозрюють у заволодінні державними землями, розповів після засідання суду, на якому йому мали обрати запобіжний захід, повідомляє кореспондент Latifundist.com.

Як повідомляє Економічна правда, Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде клопотати про тримання під вартою Сольського з альтернативою застави у 200 млн грн.

«Всі аграрні асоціації, 90 з чимось відсотків, сказали, що в них є довіра до міністерства. Абсолютна більшість з них підписали заяву про поруки, частина з них була тут (на засіданні суду, — прим. ред.)», — сказав Сольський.

Зокрема на судовому засіданні були присутні представники УКАБ, ВАР та Насіннєвої Асоціації.

«Згідно з рішенням правління, ВАР висловлює свою підтримку Міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському та наголошує на необхідності збереження профільного міністерства», — йдеться у заяві асоціації.

Свою підтримку Сольському та Мінагро висловили і в Асоціації виробників молока.

«За період роботи команди Мінагро на чолі із чинним Міністром у представників галузі молочного скотарства не виникало зауважень щодо системності та фаховості роботи Мінагро. У роботі з Міністерством експерти та учасники АВМ завжди мали якісний діалог та прозоре обговорення усіх важливих питань для галузі», — йдеться в заяві.

Читайте також: Сольський: Події, щодо яких НАБУ повідомило мені про підозру, стосуються 2017-2018 років, коли я був адвокатом

  • 23 квітня НАБУ вручило Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.
  • Пізніше стало відомо, що підозру у справі про заволодіння державною землею вручили також заступнику міністра агрополітики Маркіяну Дмитрасевичу. Сторона обвинувачення вважає, що він своїми діями впливав на інших учасників схеми, щоб приховати документ, який підтверджує право постійного користування двох держпідприємств на Сумщині.

Виконано за допомогоюDisqus