8 травня 2024, 16:05, Україна

Попит на український горох у світі залишиться стабільним до кінця року, ціни зростатимуть — профільна асоціація

Можливості безмитного постачання гороху до Індії створюють вигідні перспективи для українських виробників, заявила очільниця ГО «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» Антоніна Скляренко.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Попит на український жовтий горох у світі залишиться стабільним до кінця року, а ціни будуть зростати. Можна очікувати, що умовні ціни на урожай українського гороху у 2024 році будуть становити на початку сезону не менше 9,5 — 10 тис. грн за тонну. Українські фермери, передбачаючи підвищення попиту та цін на світовому ринку, вже збільшили площі під посівом цієї культури», — зазначила вона.

В Україні посіяно 161 тис. га, але реальні показники посівних площ вищі, повідомляють в асоціації.

Скляренко зауважила, що майбутній сезон обіцяє бути вдалим для виробників гороху, оскільки буде забезпечений світовий попит на вирощену бобову за вигідними цінами.

Читайте також: Ціни на український горох будуть найвищими, коли розпочнуться поставки на ринок Китаю — профільна асоціація 

  • Наприкінці 2023 року стало відомо, що Індія дозволила безмитний імпорт жовтого гороху до 31 березня 2024 року.
  • У березні ціни на український горох значно зросли після зняття Індією мита на імпорт.
  • На початку квітня уряд Індії продовжив термін безмитного імпорту жовтого гороху на два місяці до 30 червня 2024 року.
  • На початку травня уряд Індії продовжив дію нульового імпортного мита на зернобобові культури, в тому числі і на горох.