21 травня 2024, 12:04, Україна

Висоцького можуть призначити міністром агрополітики на постійній основі — ЗМІ

На цьому тижні Верховна Рада планує займатися лише одним кадровим питанням — заповненням посад суддів Конституційного суду. Призначати наступників замість вже звільнених Олександра Кубракова та Миколи Сольського, зараз не планують. Про це NV повідомили одразу два джерела у фракції партії Слуга народу (СН).

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За їхніми словами, Мінвідновлення, яким керував Кубраков розділять на: відомство, яке займеться розвитком громад та територій та Мінінфраструктури.

Як зазначило одне з джерел, на посаду міністра з розвитку громад та територій планується призначити В’ячеслава Негоду, керівника Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад, а на посаду міністра агрополітики Тараса Висоцького, першого заступника агроміністра агрополітики, який зараз тимчасово керує відомством.

Він проходить підозрюваним у справі про розтрату понад 62 млн грн на закупівлях ще з серпня 2023 року.

«Висоцький вже мав розмову щодо цього в ОП і щодо свого призначення, і сказав, що він все вирішить», — повідомило ще одне джерело видання в СН.

Читайте також: Це створить турбулентність на ринку. Аграрні асоціації просять Зеленського утриматися від кадрових перестановок в Мінагро і його ліквідації

  • 25 квітня Микола Сольський написав заяву про звільнення з посади міністра агрополітики.
  • У четвер, 9 травня, Верховна Рада звільнила його з посади. Того ж дня був звільнений і очільник Мінвідновлення Олександр Кубраков.
  • 14 травня Кабінет міністрів призначив виконувачем обовʼязків міністра агрополітики Тараса Висоцького.