22 травня 2024, 08:00, Україна

НІБУЛОН пропонує бронювати усіх працівників, потрібних для збереження виробничого циклу

Агрохолдинг НІБУЛОН вважає недосконалим нинішній підхід до бронювання працівників від мобілізації. Про це LIGA.net розповів директор із взаємодії з органами влади компанії Михайло Різак.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Зараз діє так званий «процентний» підхід, коли критично важливі для економіки підприємства можуть забронювати 50% працівників. Однак чотири цикли бронювання призвели до того, що компанія фізично більше не може забронювати й зберегти усіх потрібних працівників.

Оскільки частину людей мобілізували, частка ключових працівників перевищила передбачені постановою Кабміну 50%.

«Можу сказати, що експонентна залежність призвела до того, що 1350 працівників забезпечення виробничого циклу на початку війни становила 37%, в 2023 році — це вже було 48%, а наразі 77% від військовозобов'язаних», — сказав Різак.

Тому компанія пропонує перейти до підходу з бронюванням усіх працівників, потрібних для збереження виробничого циклу, починаючи від інженера і закінчуючи водієм вантажівки.

Читайте також: Уряд змінив порядок бронювання військовозобов’язаних, списки затверджуватиме Міноборони

  • Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою Уряду № 76.
  • «Українська зернова асоціація» (УЗА) звернулася до президента, прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України з проханням підтримати ініціативу «економічного бронювання», щоб зберегти бронювання висококваліфікованих працівників.