22 травня 2024, 10:04, Переробка

На Житомирщині планують збудувати індустріальний парк навколо заводу з первинної переробки технічних конопель

Компанія Ma'Rijany Hemp Company планує побудувати навколо заводу з первинної переробки конопляної трести індустріальний парк і вже подала офіційну заявку на реєстрацію. Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів засновник та директор компанії Андрій Микитів.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«З одного боку, це цікаво нам як компанії, яка виробляє неткані матеріали, а з іншого — тим, хто виробляє будівельні матеріали. Супутньою продукцією первинної переробки є костриця — тверда деревна частина, яка зараз є популярним екологічним будівельним матеріалом. Але в таких обсягах і такої якості костриці на ринку ще немає. Наше виробництво відкриє таку можливість», — каже Микитів.

Він зазначив, що індустріальний парк допоможе мінімізувати логістичні витрати та знизити інвестиційну вартість проєкту.

У листопаді 2024 року Ma'Rijany Hemp Company планує запустити у Житомирській області завод з первинної переробки конопляної трести на довге волокно, його потужності складатимуть щонайменше 3-5 тис. т волокон в рік.

Читайте також: 2024 рік може стати рекордним за кількістю зареєстрованих індустріальних парків

  • На Полтавщині до Реєстру включили індустріальний парк «Смарт Тех Індастрі». На території парку збудують підприємства з переробки кукурудзи.
  • На початку квітня уряд зареєстрував два нові індустріальні парки — «ДНІСТЕР» та «Галіція». Інвестиції мають скласти 1,5 млрд грн.
  • На засіданні 23 квітня Уряд ухвалив рішення про включення індустріального парку BORSCHIV на Тернопільщині до Реєстру індустріальних (промислових) парків.