29 травня 2024, 09:03, Україна

Уряд працює над створенням механізму електронного бронювання працівників

Міністерство економіки України підтвердило, що уряд працює над створенням механізму електронного бронювання. Про це представники відомства повідомили в коментарі AIN.UA.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Іншої альтернативи, крім диджиталізації процесів, пов’язаних із бронюванням, немає. Це буде однозначно зроблено. Ми зараз обговорюємо з Міністерством оборони та Мінцифри принципові підходи до того, яким чином перевести «в цифру» постанову №76 або ті нормативно-правові акти, які регулюють або будуть регулювати питання бронювання військовозобов’язаних», — розповіли в Мінекономіки.

Співрозмовники видання у відомстві стверджують, що ведуть діалог із бізнесом і профільними асоціаціями, іншими представниками влади, народними депутатами та стейкхолдерами.

«Очевидно, що суспільство бачить необхідність змін. Цифрове рішення зʼявиться, коли ми напрацюємо нові положення стосовно бронювання, які збалансують потреби безпеки й оборони, економіки, бюджету, бізнесу, гуманітарної сфери тощо», — додали у міністерстві.

Читайте також: Бізнес просить урядовців почати електронну комунікацію між ТЦК та підприємцями

  • Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою Уряду № 76.
  • «Українська зернова асоціація» (УЗА) звернулася до президента, прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України з проханням підтримати ініціативу «економічного бронювання», щоб зберегти бронювання висококваліфікованих працівників.