Бізнес просить урядовців почати електронну комунікацію між ТЦК та підприємцями

Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації (EBA) відмічають складнощі в процесі спілкування з ТЦК, відсутність чітких процедур, необхідність фізичного відвідування центрів та відсутність зворотного зв’язку щодо деяких запитів.

Про це повідомила пресслужба асоціації.

«Більше того, всі ми можемо спостерігати «рейди» деякими містами країни відповідних представників Центрів — про причини, правила проведення яких, тощо також би було доречно прокомунікувати або все ж обирати більш цивілізовані підходи в роботі», — зазначили в EBA.

В асоціації вважають, що все вище зазначене, в сукупності, часто значно ускладнює продуктивну комунікацію та процес виконання бізнесами своїх зобов’язань, а також «негативно впливає і на якість ведення військового обліку, створює додаткове адміністративне навантаження для бізнесу».

«Тож бізнес просить Віце-прем’єр-міністра України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова та Міністра оборони України Рустема Умерова звернути увагу та цю ситуацію та вжити відповідних заходів», — повідомили в EBA.

Читайте також: В Європейській Бізнес Асоціації відреагували на новий законопроєкт про мобілізацію

Також спільнота ЕВА пропонує запровадити процедуру електронної комунікації бізнесу з ТЦК та СП в частині ведення військового обліку, зокрема, надання роботодавцем інформації щодо зміни у статусі військовозобов’язаних та звірки списків, і:

  • передбачити публікацію офіційних електронних адрес ТЦК та СП для комунікації з бізнесом та можливість надання підприємством необхідних відомостей засобами електронної комунікації.
  • встановити чіткі строки для ТЦК та СП щодо обробки запитів та надання відповідей, а також надання часу підприємству на усунення зауважень тощо.
  • запровадити необхідність для ТЦК та СП надавати відповіді підприємству з роз’ясненням проблем та недоліків, які були виявлені у ході звірки списків тощо.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus