6 червня 2024, 10:06, Україна

Уряд змінив порядок отримання посвідчення на право роботи з пестицидами

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами. Відповідну постанову № 640 Уряд прийняв на черговому засіданні.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Постанова передбачає:

  • забезпечення права юридичних та фізичних осіб на участь в адміністративному провадженні стосовно одержання посвідчення про право роботи з пестицидами;
  • можливість отримання послуги з проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та отримання посвідчення про право роботи з пестицидами за єдиною заявою. Цю заявку можна подати до територіального органу Держпродспоживслужби або центру надання адміністративних послуг.

Постанова також усуває дублювання термінології законодавства. Наприклад, виключені терміни «одержання посвідчення про право роботи з пестицидами», «посвідчення про право роботи з пестицидами», «свідоцтво про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами», оскільки вони вже визначені в Законі України «Про пестициди і агрохімікати».

Читайте також: Один з найкращих R&D-центрів в Європі та найбільший продуктовий портфель оригінальних ЗЗР, або Як в Ukravit покращують здоров’я українських полів