7 червня 2024, 20:00, Сільгосптехніка

Аграрії можуть отримати компенсацію за купівлю сільгосптехніки вже 86 українських виробників

Аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості придбаної сільгосптехніки вже 86 українських виробників, повідомляє Мінекономіки.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

До оновленого Переліку української техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено продукцію ще 24 українських виробників. Загалом в переліку вже 7 880 номенклатурних позицій техніки та обладнання.  

В міру надходження та розгляду нових заявок від виробників техніки та обладнання перелік буде оновлюватися. Щоб бути включеним до переліку, виробник має подати заявку та документи до неї до Мінекономіки. Заявки щодо включення техніки до переліку в поточному бюджетному періоді подаються до 31 жовтня. 

Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання,  агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи. На сьогодні в програмі бере участь 31 банк

Читайте також: Аграрії зможуть отримувати компенсацію за придбану українську сільгосптехніку через ПУМБ

  • На початку квітня в Україні запустили програму компенсацій за сільгосптехніку українського виробництва.
  • Перші три агропідприємства отримали 25% компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання українських виробників. Загальна сума компенсації — 220 тис. грн.