Мінекономіки оприлюднило список виробників української сільгосптехніки, за купівлю якої можна отримати компенсацію

В Україні запустили програму компенсацій за сільгосптехніку вітчизяного виробництва.

Про це повідомила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

У реєстрі вже зараз є 21 виробник і 964 номенклатурні позиції техніки. Це обладнання від плугів до складної самохідної техніки й обладнання для переробки насіння соняшника й ріпаку.

В міру надходження нових заявок список буде розширюватися. Подати заявку щодо включення техніки та обладнання до переліку можна до 31 жовтня.

Поки ж доступне обладнання і техніка від ТОВ «ТАН», МААНС, Lizavaua, Слобожанець, ТОВ «Агрореммаш-БЦ», РОПА Україна, Аеромех. Сепаратори САД., Завод «ПД Пeтров», ТДВ «Первомайськдизельмаш», Капелька У, виробників «Голта Агротех», «ТПГ Агропром», «ПРОМИСЛОВА ГРУПА «ХАРВЕСТ», «СЕРВІС-ТРАКТОР», «Новий елеватор», «Завод агропромислових технологій» та інших.

Це означає, що аграрії можуть придбати техніку цих виробників, внесену у реєстр, і отримати за неї компенсацію до 25% від вартості.

«Цьогоріч на цю програму ми заклали в бюджеті 1 млрд грн. Я переконана, що вона матиме значний вплив на пожвавлення машинобудівної галузі. І це не просто прогноз, а досвід попередніх періодів, коли діяла програма. Частка української продукції на внутрішньому ринку за період 2017-2021 років зросла вдвічі через створений попит та цінову перевагу. Обсяг виробництва зріс з 5 до 12 тис. одиниць, з них половина експортувалась», — зазначила Свириденко.

Читайте також: Компенсація за купівлю вітчизняного обладнання дозволить аграріям повернутися до поставлених на паузу проєктів — думка

Для отримання часткової компенсації вартості сільгосптехніки аграріям необхідно буде придбати техніку українського виробництва та подати до уповноваженого банку заявку на компенсацію і підтвердні документи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus