11 червня 2024, 19:30, Зерно

Bloomberg: Зниження оцінки врожаю пшениці в росії призвело до найбільшого місячного стрибка світових цін з 2022 року

Світові ціни на пшеницю знову зростають, здебільшого, через росію, повідомляє Bloomberg.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Вторгнення в Україну призвело до рекордного зростання світових цін на пшеницю в 2022 році через побоювання, що Україна та росія не зможуть експортувати свою агропродукцію на світові ринки. Але наступні великі врожаї в росії охолодили ринок.

Ситуація змінюється, оскільки посушлива погода та пізні заморозки в основних регіонах вирощування в росії призводять до зростання світових цін на пшеницю. Аналітики знизили свої оцінки врожаю на 2024 рік більш ніж на 10%, що призвело до найбільшого місячного стрибка світових цін з 2022 року.

«Виробники в Україні та інших частинах Європи також стикаються з труднощами через погодні умови. Ознаки гарного врожаю в США знизили ціни з кінця травня, але світові запаси все ще найнижчі за 9 років», — пише видання.

На додаток до «похмурих» перспектив врожаю, невизначеності додає відсутність чіткого розуміння кінцевого обсягу врожаю в росії.

Читайте також: В росії заявляють, що виконають всі експортні зобовʼязання по зерну, не дивлячись на введений після заморозків НС

  • В деяких регіонах росії оголошували НС через заморозки, в одній з областей пошкоджено 265 тис. га сільгоспкультур.
  • Заморозки пошкодили сходи кукурудзи та сої в Україні. Частка пошкоджених сходів становила 3-5 %.