В деяких регіонах росії оголосили НС через заморозки, в одній з областей пошкоджено 265 тис. га сільгоспкультур

У тих регіонах росії, де вирощують пшеницю, олійні культури та кукурудзу, було оголошено надзвичайний стан, оскільки протягом кількох ночей в останні два тижні температура опускалася до -6 °C, пише Bloomberg.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Деякі культури у Воронезькій, Тамбовській та Липецькій областях, вже загинули через мороз, повідомила місцева влада. За даними офіційних осіб, станом на 9 травня тільки у Воронежі було пошкоджено 265 тис. га.

росія є найбільшим у світі експортером пшениці, і деякі оцінки цьогорічного врожаю вже були зменшені, піднявши базові ф’ючерси в Чикаго до найвищого рівня з серпня. Хоча постраждала територія становить лише одну частину від загальної кількості посівів у країні, морозна погода може ускладнити проблеми для сільгоспкультур, які також зіткнулися з посухою цієї весни.

«Ситуація виглядає тривожною на всій європейській території країни. Хоча точної оцінки збитків ще немає, збитки були «досить значними для багатьох культур», — заявив Інтерфаксу Дмитро Рилко, генеральний директор Інституту аграрних ринкових досліджень ІКАР.

IKAR знизив оцінку врожаю пшениці в країні на 2024-25 роки до 86 млн т, що нижче попереднього прогнозу в 91 млн т. На початку травня оцінка врожаю була знижена на 2 млн т — з 93 млн т.

Нещодавні заморозки вплинули не лише на зернові, а й на інші культури, зокрема олійні. росія може втратити третину врожаю фруктів через негоду, повідомила в четвер державна газета росії.

Читайте також: Врожай зерна в росії може знизитися через посуху в ключовому для вирощування та експорту пшениці регіоні 

Аналітики USDA прогнозують врожай пшениці в росії в новому МР на рівні 88 млн т, що на 3 млн т менше, ніж у 2023/24 МР.

Виконано за допомогоюDisqus