13 червня 2024, 12:10, Україна

Мінімальні експортні ціни на зерно визначатимуться щомісяця — Висоцький

Мінімальні ціни на експорт сільгосппродукції після вступу в дію нових законів визначатимуться на основі розроблених методик щомісяця 10 числа, повідомили в Мінагрополітики.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Законопроєктами № 10168-2 та 10169-2 вносяться зміни до Податкового та Митного кодексів щодо вдосконалення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів. Цими документами визначаються мінімальні експортні ціни на агропродукцію, в першу чергу, на зернові та олійні.

«Запровадження законів щодо мінімальних цін на експорт сільгосппродукції створить механізми для боротьби з тіньовим експортом зернових та олійних культур. І встановить чіткі правила для всіх учасників ринку. Зараз Мінагрополітики розробляє відповідні інструменти для застосування цих законів. Зокрема, мінімальні ціни після вступу в дію законів визначатимуться на основі розроблених методик щомісяця 10 числа», — заявив т.в.о. міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Читайте також: Парламент прийняв закони про боротьбу з «чорним зерном». Скандальну правку про 14% ПДВ на експорт замінили

  • 9 травня парламент підтримав у другому читанні та в цілому законопроєкти №10168-2/10169-2 про боротьбу з «чорним зерном» та неповерненням валютної виручки.
  • Мінагрополітики працює над механізмом, який дозволить прогнозувати максимальну врожайність зернових та олійних культур.