Висоцький: Мінагро працює над механізмом, який дозволить визначати максимальну врожайність

Міністерство аграрної політики  та продовольства України працює над механізмом, який дозволить прогнозувати максимальну врожайність зернових та олійних культур. Про це заявив т.в.о. міністра агрополітики Тарас Висоцький на «Українській зерновій конференції» в рамках Agro Ukraine Summit, повідомляє Latifundist.com.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Зараз працюємо над механізмом, який би дозволив обʼєктивно прогнозувати врожайність. Не мінімальну, а максимальну. Фактично мають затверджуватися в розрізі культур і адміністративних одиниць максимальні рівні врожайності по кожній культурі», — сказав Висоцький.

Він зазначив, що це буде непросто, в міністерстві очікують на дискусії і, можливо, вони «будуть щоденні, а не щотижневі».

Також Висоцький розповів, що наразі Мінагро працює над встановленням мінімальних експортних цін на агропродукцію, в першу чергу на зернові та олійні.

«Ми повинні встановити такий рівень цін, який буде відповідати ринковим, але при цьому, однозначно, не зупинити експорт», — додав він.

  • За оцінками заступника міністра економіки України — Торгового представника України Тараса Качки, 2 з кожних 5 т врожаю зернових зараз уникають сплати податків до держбюджету.
  • 9 травня парламент підтримав у другому читанні та в цілому законопроєкти №10168-2/10169-2 про боротьбу з «чорним зерном» та неповерненням валютної виручки.
Виконано за допомогоюDisqus