13 червня 2024, 15:01, Україна

Україна отримає $35 млн на гуманітарне розмінування

Країни-учасниці Ukraine Recovery Conference збільшили свої зобовʼязання в частині підтримки гуманітарного розмінування в Україні на понад $35 млн, повідомила пресслужба Мінекономіки. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Завдяки цьому загальна сума зобовʼязань країн-партнерів України сягнула понад $850 млн в еквіваленті. Це гроші, виділені на проєкти у сфері гуманітарного розмінування на 2022-2027 роки.

Серед країн, які оголосили про додаткове виділення грошей на підтримку гуманітарного розмінування — Німеччина, вона профінансує 7 проектів, які реалізує спільно із партнерами в Україні. 

«На потреби у гуманітарному розмінуванні німецький уряд виділив додаткові 20 млн євро на 2024 рік», — йдеться у повідомленні.

1 млн євро піде на пілотний проект спільно із Данською Радою у справах біженців та міжнародною організацією Humanity & Inclusion з комплексної допомоги постраждалим від мінно-вибухових предметів: від фізичної реабілітації до психосоціальної підтримки. 

Ще 4 млн євро Німеччина виділить на продовження діючих проектів у 2025 році.

Читайте також: Уряд запустив процедуру компенсації вартості розмінування с/г земель: як отримати

  • На деокупованій території Херсонської області розмінували 40% сільськогосподарських земель. Це дозволило збільшити посівні площі втричі.
  • На Харківщині розпочала роботу машина механізованого розмінування PT-300 D:MINE. Машина очищує поле, усіяне касетними боєприпасами, що самостійно не самоліквідувалися та загрожують життю мирних мешканців.