Посівні площі на Херсонщині збільшаться втричі — ОВА

На деокупованій території Херсонської області розмінували 40% сільськогосподарських земель.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, пише Укрінформ.

«Агропідприємства та фермерські господарства області, незважаючи ні на що, обробляють землю та проводять посівну. Найбільше — ячменю та гороху, а ще — льон. Цьогоріч загальна посівна площа сільськогосподарських культур очікується у межах 153 тисячі гектарів», — сказав Бутрій.

За його словами, до засіяної озимини додаються ярі зернові, зернобобові та технічні культури, а також кавуни, дині та овочі.

«Прогнозовані площі втричі перевищують показник минулого року. Це стало можливим завдяки інтенсивному розмінуванню полів», — додав Бутрій.

Він зазначив, що 40% сільськогосподарських угідь на звільненому правобережжі нині розміновані — це 206 тис. га.

Читайте також: У 2023 році вирощування овочів майже зрівнялося з показниками 2021 — Башлик

Бугрій також зауважив, що кожна громада самостійно визначає пріоритетність гуманітарного розмінування. Але насамперед очищують землі, на яких аграрії готові стати до роботи. Понад 90% розмінованих угідь одразу обробляються.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів оголосив про збільшення фонду компенсації фермерам за розмінування сільгоспземель з 2 до 3 млрд грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus