14 червня 2024, 10:02, Україна

На пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ збудують вантажний термінал

Агентство відновлення в співпраці з Проєктом USAID «Економічна підтримка України» та субпідрядником Проєкту USAID Miyamoto International Ukraine завершили розробку передпроєктних пропозицій для прикордонного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ», повідомила пресслужба відомства.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Нова інфраструктура дозволить впровадити вдосконалену систему сучасних контрольних процесів на основі безпаперових технологій та автоматизованого управління рухом. Це підвищить пропускну спроможність КПП на 10–15 %.

Завершальний етап процесу — основне будівництво нового вантажного терміналу. Будівництво включає створення нових транспортних та пішохідних маршрутів, а також будівництво необхідних споруд і контрольних точок. Його планують завершити до кінця серпня 2025 року.

Наразі пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» обробляє 340 вантажівок, 25 автобусів та 550 автомобілів протягом 12-годинної зміни. Реконструкція вантажного терміналу та пішохідного переходу, а також реорганізація та оптимізація транспортної схеми збільшить пропускну спроможність пункту до 640 вантажівок, 50 автобусів та 1000 автомобілів протягом кожної 12-годинної зміни.

Оптимізація транспортної схеми — це влаштування 20 смуг для вантажівок, 12 смуг для автомобілів, 4 смуги для автобусів та пішохідного коридору.

  • У травні Мінвідновлення завершило реконструкцію пункту пропуску Рені на кордоні з Молдовою. Там запустять спільний митний та прикордонний контроль між країнами.
  • Україна та Угорщина розглядають можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску «Дийда — Берегдароц», щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону.
  • Наприкінці травня модернізацію пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» завершили.