Україна та Угорщина планують будівництво нового вантажного пункту пропуску на кордоні

Україна та Угорщина розглядають можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску «Дийда — Берегдароц», щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону.

Про це повідомило Мінвідновлення.

«Продовжуємо послідовну роботу із розвитку західного кордону для посилення експортних можливостей та забезпечення швидкого перетину кордону пасажирським транспортом. Підписані зміни до Угоди з Угорщиною дозволяють нам розпочати планування проєктних та інфраструктурних робіт для запуску нового пункту пропуску «Велика Паладь — Надьгодош» та забезпечення руху порожніх вантажівок на «Лужанці». Також, ми розглядаємо можливість будівництва нового вантажного пункту пропуску «Дийда — Берегдароц», щоб збільшити пропускну здатність українсько-угорського кордону», — зазначив віцепрем'єр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він додав, що паралельно сторони працюють над тим, щоб розпочати перемовини щодо запровадження спільного митного та прикордонного контролю.

Читайте також: Шмигаль: Україна та Польща погодили проєкт угоди про спільний контроль на кордоні

Зміни до Угоди між урядами країн щодо контролю прикордонного руху підписали Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Посол Угорщини в Україні Хеізера Антала. Після підписання змін до Угоди проєкт має бути ратифікований.

Раніше повідомлялося, що роботу пункту пропуску «Лужанка — Берегшурань», що на кордоні з Угорщиною, розширять.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus