17 червня 2024, 14:57, Україна

Акції KSG Agro на Варшавській біржі зросли на 33% після публікації фінансових звітів

Курс акцій агрохолдингу KSG Agro на Варшавській фондовій біржі зріс на 33% після публікації звітів за 2023 рік та за перший квартал 2024 року, повідомила пресслужба агрохолдингу.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Це свідчить про підвищення рівня оптимізму європейських інвесторів до вертикально інтегрованої агрокомпанії з України», — вважають в компанії.

Дохід від реалізації продукції KSG Agro S.A. за 2023 рік порівняно з 2022 роком збільшився на 15,95% і склав $18,79 млн.

«Виклики воєнного часу спонукали компанію разом з партнерами створити нову «мережецентричну» бізнес-модель, в рамках якої KSG Agro займається вирощування і продажем поросят на декількох фермах, замість однієї. Розподілення виробничого циклу дозволяє знизити безпекові загрози і забезпечити вищу маржинальність бізнесу», — зазначив голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

Компанія ініціювала створення Національного Альянсу виробників свинини, в рамках якого KSG Agro забезпечує партнерів поросятами, координує поставки кормів, ветпрепаратів та здійснює консалтингову підтримку, а партнери здійснюють дорощення поросят до свиней забійних кондицій.

  • Агрохолдинг KSG Agro у 2024 році ввів до сівозміни нову сільгоспкультуру — коріандр.
  • За результатами першого кварталу 2024 року компанія збільшила валовий прибуток на 10%.