24 червня 2024, 17:00, Україна

Контейнерний оператор MSC відмінив перший суднозахід в Одеський порт через затримку вантажів митницею

Контейнерний оператор MSC відмінив перший від початку війни суднозахід в Одеський порт. Згідно останнього оновлення графіку суднозаходів, від 20 червня, рейс був скасований, повідомляє Асоціація міжнародних експедиторів України.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Причиною стали безпідставні перевірки вантажів та затягування митного оформлення експортних контейнерів з сільгосппродукцією на невизначений період, через що вантаж блокується на невизначений строк, та здорожчується через додаткові витрати зі зберігання та демередж, які можуть досягати $2-3 тис.», — йдеться у повідомленні.

Президент Асоціації міжнародних експедиторів України, співзасновник групи компаній ITL Віктор Берестенко розповів Latifundist.com, що митниця майже місяць не оформлює на експорт із три сотні контейнерів, які знаходяться в Одеському порту. 

«Це нагадує історію, коли правоохоронна система використовує митницю задля того, щоб організувати якусь схему та адмініструвати хабарі в цій схемі», — сказав Берестенко.

В АМЕУ зазначили, що така діяльність митниці ставить під загрозу запуск регулярного контейнерного сервісу до портів Великої Одеси.

MSC планує зʼєднати фідерним сполученням Одесу та один з найбільших турецьких середземноморських хабів — порт Текірдаг.

  • 3 квітня 2024 року перший контейнеровоз після повномасштабного російського вторгнення пройшов морським маршрутом до одного з портів Одеської області.
  • 21 квітня до одного з портів Великої Одеси пришвартувався «справжній» контейнеровоз Pros Hope.
  • Компанія Maersk оголосила, що запускає перший контейнерний сервіс до портів Великої Одеси після початку повномасштабної війни.