Maersk запускає перший після початку війни контейнерний сервіс до портів Великої Одеси

Компанія Maersk запускає перший контейнерний сервіс до портів Великої Одеси після початку повномасштабної війни. Про це повідомляє The Loadstar.

У рамках співпраці з українським фідерним оператором Iteris компанія використовує судно місткістю 1100+ TEU для з’єднання порту Чорноморськ з румунським контейнерним терміналом Констанца.

«У квітні Iteris і Maersk доставляли порожні контейнери для експортерів і доставляли повні вантажні контейнери в Констанцу для перевантаження. Arkas, CMA CGM, Evergreen і MSC ділять простір у сервісі», — розповів Данило Мельниченко з одеської консалтингової компанії Informall BG.

Він очікує, що буде збільшення обсягів відвантажень вдвічі протягом наступних місяців, коли до послуг приєднається більше судноплавних ліній. Зі збільшенням кількості суден, цілком імовірно, що послуга обмине румунські ворота та натомість контейнери відправлятимуть напряму в Україну з Єгипту та Туреччини, як це було зазвичай до війни.

Iteris і Maersk також співпрацювали в перевезеннях баржами, транспортуючи контейнери між іншим українським портом на Дунаї, Рені, і Констанцею, але запуск глибоководного сервісу призвів до його скасування, очікується, що 15 червня на цьому напрямку буде виконано останній рейс. 

Тим часом турецька судноплавна компанія Akkon запустила фідерну службу власними суднами в Чорноморську.

Читайте також: З порту Чорноморськ цьогоріч вийшло вже 10 контейнеровозів — голова АМПУ 

  • 3 квітня 2024 року перший контейнеровоз після повномасштабного російського вторгнення пройшов морським маршрутом до одного з портів Одеської області.
  • 21 квітня до одного з портів Великої Одеси пришвартувався «справжній» контейнеровоз Pros Hope.
Виконано за допомогоюDisqus