4 липня 2024, 09:00, Україна

Укрзалізниця доставлятиме контейнери до найбільшого у світі річкового порту

Укрзалізниця та Duisburger Hafen Aktiengesellschaft влітку планують запустити регулярні контейнерні та контрейлерні поїзди між Україною та найбільшим у світі річковим портом Дуйсбург. Уже підписано відповідний меморандум, повідомили в пресслужбі УЗ.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Завдяки співпраці з найбільшим у світі річковим портом компанія зможе організовувати абсолютно новий сервіс door to door для українських та європейських клієнтів. Перший поїзд за маршрутом термінал ЦТС Ліски — порт Дуйсбург вирушить уже цього літа», — йдеться у повідомленні.

До перевезення прийматимуться всі вантажі, які транспортуються залізничним або автотранспортом. Обираючи нову послугу, клієнт зможе чітко прогнозувати кінцеву вартість перевезення та строки доставки, адже поїзд прямуватиме без черг на кордоні, зазначили в УЗ.

З порту, попри те, що він знаходиться відносно далеко від моря, вантажі прямують до інших країн Європи, Близького Сходу та Африки.

Порт Дуйсбург розташований поблизу від місця злиття річок Рур і Рейн, приблизно за 190 км від Північного моря. Він є найбільшим внутрішнім річковим портом не лише в Європі, а й у світі. У порту розташовано 8 контейнерних терміналів.

  • На контейнерному терміналі «Мостиська» (Мостиська Драй Порт) будують третій майданчик, який надасть додаткові оперативні можливості та збільшить вантажообіг терміналу. Його планують відкрити у 3 кварталі 2024 року.
  • Компанія Maersk додала ще одне контейнерне судно між портами Чорноморськ та Констанца. Вона стало четвертим на цьому маршруті.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.