5 липня 2024, 15:00, Світ

FAO: Світові ціни на пшеницю знизились на тлі покращення прогнозів врожаю в Україні та Казахстані

Середнє значення Індексу цін на зернові FAO у червні склало 115,2 пункту, що на 3,5 пункту (3%) нижче за травневий показник і на 11,4 пункту (9%) нижче за рівень червня 2023 року, йдеться у звіті організації.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За даними FAO, порівняно з травнем світові експортні ціни знизилися на усі основні види зернових.

«Зниження цін на пшеницю здебільшого стало відображенням сезонних коливань у зв'язку з поточною збиральною кампанією у Північній півкулі. Пом'якшенню цінового тиску частково сприяло також деяке покращення видів на врожай у низці провідних країн-експортерів, включаючи Казахстан та Україну, поряд із встановленою Туреччиною тимчасовою забороною на імпорт», — зазначають аналітики.

У червні також впали експортні ціни на кукурудзу у зв'язку з початком жнив у Аргентині та Бразилії, де зараз очікується більший, ніж передбачалося раніше, обсяг виробництва.

Крім того, зниженню цін також сприяло більш значне, ніж прогнозувалося раніше, збільшення посівних площ під кукурудзою у Сполучених Штатах Америки, додають у FAO.

Щодо інших фуражних зернових, то в червні світові ціни на ячмінь та сорго також впали. Індекс цін FAO на всі види рису в червні дещо знизився, головним чином через невисокі обсяги торгівлі.

Читайте також: Чорноморська пшениця ЄС дешевша, ніж у основних виробників через високий врожай — аналітики

  • Ціни на чорноморську пшеницю на останньому тендері GASC знизилися на 20-22 $/т.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.