16 липня 2024, 13:09, Світ

Україна вже вичерпала майже 60% від квоти на експорт курятини в ЄС

«Україна невдовзі досягне граничного ліміту у безтарифній торгівлі з ЄС медом, кукурудзою і курятиною», — зазначив Януш Войцеховський, єврокомісар з питань сільського господарства, у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС з сільського господарства й рибальства.
 
Про це повідомляє Укрінформ.
«Україна, проти експорту якої до ЄС цукру, яєць та вівса вже були вжиті захисні заходи, вибирає ліміти безтарифної торгівлі з ЄС й іншими видами сільськогосподарської продукції, що означає, що невдовзі Україна досягне граничного ліміту у безтарифній торгівлі з ЄС медом, кукурудзою і курятиною», — сказав єврокомісар.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Раніше Європейський Союз вже ввів квоти на імпорт цукру, яєць та вівса.

«Я задоволений, що сьогодні під час дискусії по Україні країни-члени, в цілому, висловили позитивні думки про нові АЗТ, та про запобіжні захисні заходи, що були введені. Це була ініціатива єврокомісара із сільського господарства, представити ці ліміти на імпорт, і вони працюють. Вони були активовані для трьох продуктів — для цукру, яєць та вівса. Ми спостерігаємо за ситуацією щодо інших чутливих продуктів. Найближчим є мед, експорт якого сягнув вже 89% від лімітів, кукурудза — 67%, та курятина — 59%», — повідомив Войцеховський.

Софія ЯрошенкоLatifundist.com, 2024 р.