29 липня 2024, 14:07, Переробка

У липні через відключення світла на 20-30% збільшилося повернення молочки на заводи — профільна асоціація

У липні на 20-30% збільшилася кількість повернень молочної продукції на молокозаводи. Торговельні мережі перекладають фінансовий тягар від відключень світла на молочні підприємства, повідомив виконавчий директор Спілки молочних підприємств України (СМПУ) Арсен Дідур, пише LIGA.net.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За його словами, найважче працювати з мережами, пов’язаними з Fozzy Group. Група оперує гіпермаркетами Fozzy, мережами «Сільпо», «Фора» та Trash.

«Не здивуюсь, якщо виробники скоро отримають нові умови доступу до полиць супермаркетів, де буде окрема плата «за охолодження» або просто за електрику в магазині», — жартує Арсен Дідур.

На відміну від торговельних мереж, молочарі не можуть перекинути свої збитки та витрати на компанії, що стоять далі в «температурному ланцюжку», бо в більшості випадків молоко вони отримують із власних ферм.

Читайте також: Олійний завод на Черкащині призупинив роботу через відключення електроенергії. Його не визнають «критичним»

  • Через перебої з постачанням електроенергії та необхідністю використання генераторів великої потужності ціни на молочку можуть збільшитися на 5-6%.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.