2 серпня 2024, 16:08, Добрива

Forbes: Одеський припортовий завод готується відновити роботу в серпні

Одеський припортовий завод (ОПЗ) вперше з 2021 року готується відновити повноцінну роботу, повідомив Forbes співрозмовник в уряді, обізнаний у справах ОПЗ.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Повноцінний запуск може відбутися в серпні.

ОПЗ належить Фонду держмайна України (ФДМУ) та готується до приватизації. У фонді відмовилися коментувати Forbes можливе відновлення роботи ОПЗ із посиланням на безпекові ризики.

У липні 2024 року ОПЗ провів одразу вісім торгів на закупівлю природного газу, електроенергії та обладнання. 29 липня на Facebook-сторінці ОПЗ розмістили два повідомлення про набір працівників виробничих спеціальностей і лаборантів.  

У найбільшому тендері на постачання 250 млн кубометрів природного газу на 4,1 млрд грн тендерний комітет ОПЗ визначив найкращою пропозицію маловідомої київської «Вілбур Коммодітіз», свідчить акцепт угоди, який є у розпорядженні Forbes.

Компанія торік отримала 1700 грн збитку, її виторг невідомий, за даними Опендатаботу. Власники компанії — Владислав Рябенко та Артур Шаблієнко. Вони також є співвласниками агрокомпанії «Агріхолл», що до жовтня 2021 року належала депутату Ковельської міськради від партії «Слуга народу» Олегу Унізі. Поки невідомо, чи ОПЗ підписав із цією компанією комерційну угоду на постачання.

Читайте також: До планів великої приватизації увійшов Одеський припортовий завод 

  • У лютому ФДМУ повідомив, що планує розпочати на ОПЗ роботу за основним профілем.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.