5 серпня 2024, 14:00, Зерно

ІМК отримала другий кращий показник врожайності пшениці за всю історію компанії

В агрохолдингу ІМК завершився збір озимої пшениці. Всього з площі 20,2 тис. га намолочено 139,8 тис. т зерна з середньою врожайністю 6,9 т/га, що є другим кращим показником за всю історію господарювання компанії та на 60% перевищує середню врожайність пшениці в Україні, повідомили в компанії.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Більшість зібраної озимини відповідає якісним параметрам продовольчої пшениці, зазначають в ІМК.

«Погодні умови восени минулого року сприяли своєчасному посіву, отриманню дружніх сходів і кущенню озимої пшениці. Навесні цьогоріч ми провели підживлення та захист рослин від бур'янів, хвороб і шкідників згідно з технологічною картою. Всі операції були виконані вчасно по фазах розвитку культури і погодних умовах. Збирання ж врожаю пшениці ми розпочали раніше, ніж зазвичай, через те, що у Полтавському кластері компанії було недостатньо опадів для оптимального розвитку рослин, що спричинило певне зниження врожайності у даному кластері та ранній старт жниві», — прокоментував результати жнив Микола Пилипенко, директор з виробництва ІМК.

За його словами, у інших регіонах компанії, на Чернігівщині і Сумщині, погодні умови були більш сприятливі, і тому планові показники по врожайності та валовому виробництву пшениці суттєво перевищують прогноз.

Читайте також: «Треба гроші на посів озимих» VS «Ціни мають рости вище». Розпитали аграріїв, чи продають пшеницю і ріпак нового врожаю 

  • Станом на 1 серпня в Україні намолочено 19,4 млн т пшениці нового врожаю.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.