26 серпня 2024, 18:00, Світ

Син засновника одного з найбільших агрохолдингів в росії працює у фонді, який допоміг Маску купити Twitter

Інвестиційний фонд 8VC, у якому працюють сини російського олігарха Петра Авена та колишнього члена Ради Федерації рф Вадима Мошковича, входить до компаній, що фінансували купівлю Ілоном Маском соцмережі Twitter. Про це йдеться у документі Окружного суду Північного округу Каліфорнії, опублікованому The Washingon Post, пише Економічна правда.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

За інформацією Forbes, у цьому фонді працюють сини російських олігархів Вадима Мошковича та Петра Авена.

Джек Мошкович, який з 2024 року має посвідку на постійне проживання у США, приєднався до фонду у 2018 році. Батько Мошковича російський олігарх у аграрному секторі. Він заснував один з найбільших агрохолдингів росії «Русагро».

Засновник 8VC Джо Лонсдейл, коментуючи роботу Авена та Мошковича у 8VC наголошує, що вони професіонали у своїй справі і не повʼязані із бізнесом батьків у росії.

«Виявляється, його (Джека Мошковича — прим. ред.) батько є успішним керівником сільського господарства в росії; якщо ви бізнесмен у росії, і їхній лідер каже зустрітися, ви йдете, незалежно від ваших поглядів. Його батько зараз у «олігархічних» списках санкцій. Але я не найняв його батька, я найняв його. І він суперзірка», — написав Лонсдейл у X.

Читайте також: Активи найбільшого російського агрохолдингу Русагро арештували на $285 млн

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.