30 серпня 2024, 11:26, Елеватори

Елеватор МХП подвоїв оборотність зерна завдяки використанню полімерних рукавів

«Воскресинцівський елеватор» компанії МХП на Івано-Франківщині збільшив свою продуктивність вдвічі за рахунок зберігання врожаю у полімерних рукавах.

Про це повідомляє Elevatorist.com у матеріалі «Подвоїли оборотність зерна рукавами — досвід Воскресинцівського елеватора МХП».

«Воскресинцівський елеватор» має потужності зберігання в силосах в 32 тис. т. До 2021 року за сезон тут робили майже по 2 обороти — до 50 тис. т зерна, в кращі роки — 60 тис. т.

«У 2021 році ми провели модернізацію елеватора, поставили нову сушарку, зробили лінію для відвантаження зерна в техніку під рукава. Тоді почали використовувати подвійну технологію зберігання: рукава і силоси. Після цього зберігання та відвантаження з елеватора зросли до 100 тис. т за рік. Можна сказати, що рукава нам збільшили продуктивність елеватора у 2 рази», — розповідає начальник виробництва Володимир Струк.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За три роки практики роботи з рукавами тут зберігали таким способом кукурудзу, пшеницю, сою та соняшник. Одночасно закладали на зберігання близько 250 рукавів. Цього року планують закласти і ріпак. Використовують полімерні рукави від українського виробника «Планета Пластик».

Раніше повідомляли, що недороге зберігання зерна в полімерних рукавах дає аграріям час для того, щоб продати його за більш вигідною ціною.

Читайте також: Як в умовах півдня України захистити врожай від посухи, а себе — від збитків? Рецепт від фермера з Миколаївщини Андрія Чичети

Софія ЯрошенкоLatifundist.com, 2024 р.