3 вересня 2024, 09:41, Зерно

В Україні затвердили граничний обсяг експорту пшениці

Виконуючий обов'язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький та учасники зернового ринку підписали додаток до Меморандуму про взаєморозуміння у 2024/2025 МР і погодили граничний обсяг експорту пшениці, повідомляє пресслужба міністерства.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Отже, граничний обсяг експорту пшениці і суміші пшениці та жита (меслин) згідно з кодом УКТ ЗЕД 1001 у 2024/2025 МР складатиме 16,2 млн т. 

Від учасників зернового ринку додаток підписали: Американська торгівельна палата в Україні, «Українська зернова асоціація», «Європейська Бізнес Асоціація», ГС «Всеукраїнський аграрний форум», ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників України».

Сторони домовились про подальший щомісячний моніторинг обсягів експорту зерна та за потреби коригування граничного обсягу експорту в січні 2025 року.

Читайте також: Переробники пропонують квотувати експорт продовольчої пшениці. Висоцький назвав можливі обсяги

  • У травні стало відомо, що Мінагро пропонує виробникам та переробникам пшениці розглянути потенційне повернення до практики підписання спільного меморандуму між Мінагрополітики і учасниками ринку щодо обсягів експорту пшениці для забезпечення внутрішнього ринку. 
  • 19 липня Тарас Висоцький та учасники зернового ринку підписали Меморандум про взаєморозуміння на 2024/25 МР.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.