3 вересня 2024, 15:10, Україна

Міноритарії Овостару готують позов до суду, бо вважають, що вихід компанії з Варшавської біржі — це небажання співвласників ділитися прибутками

Наприкінці серпня агрохолдинг «Овостар» оголосив про завершення процедури squeeze-out та вихід з Варшавської фондової біржі, де був присутній з 2011 року. Викуп акцій, за підрахунками Forbes, коштував мажоритаріям 19,1 млн злотих.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Це чистісінький грабунок! — повідомив Forbes Ukraine у письмовому коментарі Рафаль Жезотарський, який з іншими акціонерами володіє 0,33% «Овостару». — Ми будемо подавати позов проти всіх них до кіпрського суду».

Він вважає, що компанія вирішила залишити Варшавську біржу, тому що співвласники «Овостару» Віталій Вересенко, Борис Бєліков і Fairfax не хочуть ділитися прибутками, отриманими компанією за останні два роки. Жезотарський не назвав суму дивідендів, на які розраховують міноритарії.

У 2023-му прибуток компанії зріс більш ніж у сім разів, до $45 млн. Виторг сягнув $162,5 млн, що на 20% більше, ніж у 2022-му.

Читайте також: В Овостарі офіційно повідомили, що компанія йде з Варшавської біржі

  • 20 вересня 2023 року змінився склад акціонерів компанії. Fairfax Financial Holdings Limited збільшила свою частку в компанії до 27,51% статутного капіталу та голосів.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.